duitse keuken

Geld besparen met een Duitse keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, maar wil je daar geen fortuin aan uitgeven, dan kun je overwegen om een Duitse keuken aan te schaffen. Keukens zijn in Duitsland een stuk goedkoper en wij hebben een geluk dat dit ons buurland is. Daarbij weet je dat je dan ook Duitse kwaliteit en degelijkheid ontvangt, twee kenmerken waar onze buren zo bekend om staan. Het vinden van een goede Duitse keuken is niet lastig en kan je een grote besparing opleveren. En het goede nieuws is dat je daar de grens niet eens voor over moet.

Een Duitse keuken bij een Nederlandse leverancier

Er zijn voldoende leveranciers in heel Nederland die jou van een Duitse keuken kunnen voorzien. Dit zijn soms keukenhandelaren die op de grens zijn gevestigd en die zakendoen met onze oosterburen. Er zijn ook winkels die standaard zakendoen in Nederland en Duitsland, omdat dat voor hen geografisch logisch is. Maar woon jij niet langs de Duitse grens, dan is er nog steeds geen probleem, want er zijn ook voldoende leveranciers van Duitse keukens in het binnenland. En aangezien ons land niet klein is, kun jij er vast een vinden in jouw buurt.

Zelf naar Duitsland gaan

Spreek je zelf een woordje Duits, dan kun je uiteraard ook zelf naar Duitsland gaan om een keuken uit te kiezen. Veel Duitse keukenhandelaren op de grens hebben hun werkgebied al uitgebreid naar ons land. Je betaalt dan direct Duitse prijzen en geen extra geld voor een tussenpersoon. Vaak kan de Duitse keuken dan ook door de Duitse leverancier worden geïnstalleerd, mits jij in hun werkgebied woont. Zo niet, dan neem je zelf iemand aan die dit voor je kan doen. De goedkoopste manier om een Duitse keuken aan te schaffen is door zelf de grens over te gaan en deze rechtstreeks bij de bron aan te schaffen. Het is dan uiteraard belangrijk dat er wel iemand bij is die Duits spreekt, want anders kan dat uitlopen op nare misverstanden.

De voordelen van Duitse keukens

Uiteraard hebben we in Nederland ook een aantal hele goede keukenleveranciers die jou een schitterende keuken kunnen aanleveren. Maar het aanschaffen van een Duitse keuken heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • In Duitsland zijn de prijzen van keukens lager dan in Nederland.
  • De keukens zijn van uitstekende kwaliteit en stralen Duitse degelijkheid uit.
  • Veel Duitse keukenhandelaren komen graag de grens over om de keukens te installeren. Dat doen ze op een typisch Duitse manier, dus met stiptheid, vakkundigheid en precisie.

Het voordeel ligt over de grens

Duitsland is voor veel mensen in Nederland niet lastig te bereiken. En door je te oriënteren op de Duitse markt profiteer je automatisch van een verscheidenheid aan voordelen die je in Nederland niet hebt. Je kunt soms wel duizenden euro’s besparen door te kiezen voor een keuken van een Duitse fabrikant of leverancier. Neem het daarom in overweging bij het maken van je vergelijking, zodat je zeker weet dat je geen aanbieding over het hoofd ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *