Alle voordelen van een sfeerhaard op een rijtje

Een groot aantal mensen hebben er de voorbije jaren voor gekozen om over te gaan tot het kopen van een sfeerhaard. Ze weten doorgaans ook bijzonder goed waarom ze deze keuze hebben gemaakt. Dat is namelijk het gevolg van het feit dat er aan het aanschaffen van een dergelijke haard toch best enkele niet onbelangrijke voordelen zijn verbonden. Zou jij ook graag niet alleen wat meer sfeer, maar ook warmte in je woning willen creëren? Kijk je daarvoor ook in de richting van een dergelijke haard? Dan laten we je de voordelen hieronder graag ontdekken!

Een sfeerhaard hoeft helemaal niet duur te zijn 

Hoe we het ook draaien of keren, het realiseren van een traditionele open haard gaat in de praktijk doorgaans altijd gepaard met een vrij stevig prijskaartje. Dat is niet het geval wanneer je kiest voor het aanschaffen van een sfeerhaard. Dit gezegd hebbende is het wel van belang om er bij stil te blijven staan dat de kosten voor een dergelijke haard aanzienlijk kunnen verschillen. Om je een goed beeld te geven van deze verschillen hebben we het onderstaande overzichtje voor je opgemaakt.

  • Elektrische haarden kosten tussen de 250 & 1500 euro;
  • Gashaarden hebben een prijskaartje van gemiddeld 3500 euro;
  • Bio-ethanol haarden zijn al verkrijgbaar vanaf 250 euro;

De niet onaanzienlijke prijsverschillen tussen de diverse sfeerhaarden die op de markt verkrijgbaar zijn maken duidelijk dat ze eigenlijk perfect geschikt zijn voor ieders budget. Dit gezegd hebbende moet je er wel rekening mee houden dat het type uitvoering de kostprijs aanzienlijk kan beïnvloeden. Een bio ethanol sfeerhaard mag dan verkrijgbaar zijn vanaf een prijs van slechts 250 euro, er zijn ook exemplaren van ettelijke duizenden euro’s op de markt terug te vinden.

Er is nauwelijks onderhoud vereist

Hoe gezellig een authentieke open haard in de praktijk ook mag zijn, je kan er echt niet omheen dat er toch best wat onderhoud voor is vereist. In eerste instantie moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je over een plaats beschikt waar je het benodigde hout kan stapelen. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er immers eveneens worden vastgesteld dat er na het brandproces nog as overblijft. Die as moet uiteraard worden verwijderd en dat kan best een vervelend karweitje zijn. Indien je de keuze maakt om een sfeerhaard aan te schaffen zijn dit uiteraard allemaal zaken waar je in de praktijk geen rekening mee zal moeten houden. Dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Je koopt een sfeerhaard in precies die stijl die je wenst

Eerder op deze pagina hebben we al duidelijk gemaakt dat het mogelijk is om sfeerhaarden in de meest uiteenlopende uitvoeringen te kopen. Dit geldt dan in het bijzonder voor het soort brandstof waar gebruik van wordt gemaakt. Dit gezegd hebbende kan er ook worden vastgesteld dat er in de praktijk heel wat haarden bestaan die beschikken over de meest uiteenlopende stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig en voordelig exemplaar, maar zijn er ook zeer luxueuze exemplaren te kopen. Hoe dan ook, wil jij er zeker van kunnen zijn dat jouw sfeerhaard perfect zal passen bij de rest van de uitstraling van je interieur? Dan is dat perfect mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *