De ingrediënten voor een succesvolle badkamer renovatie

Geen enkele renovatie is makkelijk er zijn altijd dingen waar je rekening mee moet houden en er gaan altijd dingen fout. In dit artikel komen de meest voorkomende fouten aan bod, zodat jij deze niet meer zelf maakt en je renovatie zonder al te veel gedoe verloopt.

Uitwerken van het plan

Wanneer je een ruimte in je woning wil renoveren is het allereerste wat je nodig hebt een plan. Dit plan kan je uitwerken en gebruik van maken. Werk alles van A t/m Z uit in dit plan, zodat je niet voor verrassingen meer komt te staan. Door een plan te maken en ook je daaraan te houden, weet je van te voren waar je aan toe bent, hoe lang het gaat duren, maar vooral wat je kan doen als er iets misgaat. 

De styling van de ruimte

Er komt veel meer bij kijken bij een badkamerrenovatie dan wat meubels uitzoeken en kijken of ze matchen. Wist je dat je om alle meubels minimaal 60 cm ruimte moet aanhouden om ongelukken te voorkomen. Wist je ook dat verlichting in de badkamer een badkamer kan maken en kan breken. Als je de verkeerde verlichting ophangt kan dat de hele badkamer stijl teniet doen. Het is daarom belangrijk om alles op elkaar af te stemmen, de stijl, het meubilair, maar ook de verlichting. Heb je een bad in je badkamer en wil je daarvan kunnen genieten met minder licht, zorg dan voor een dimlicht in de badkamer. Zo kan je hem dimmen wanneer je wil. 

Ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem is in de woning erg belangrijk, maar in zo een vochtige ruimte als de badkamer al helemaal. Wanneer er niet voldoende wordt geventileerd kan er door de ophoping van het vocht schimmel ontstaan. Zorg daarom voor goede ventilatie, spirobuizen kunnen je daarbij helpen. Daarnaar kan je ook een buisventilator 150mm plaatsen. 

Opbergen die handel

Als je denkt aan een badkamer, dan denk je vaak aan het meubilair de voor de hand liggende accessoires, maar vooral aan de douche, de wasbak en het toilet. Echter heb je juist in zo een kleine ruimte als de badkamer opbergruimte nodig. Je moet immers ergens je handdoeken, washandjes en overige toiletspullen in kwijt. Maak een duidelijk overzicht van alle spullen die je vaak gebruikt in de badkamer en die je ook wil opbergen in de badkamer zelf. Wanneer je een lijstje hebt kan je kijken naar de juiste opbergruimte, een goed voorbeeld hiervan zijn de kastjes onder en boven de wasbak of eventueel een smalle badkamerkast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *