Waar moet ik op letten bij hoofdkussen kopen

Een hoofdkussen kopen kan best lastig zijn. Je hebt kussens in zoveel verschillende materialen, maten en stoffen dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Het vervelende is ook vaak dat je pas ontdekt of een kussen prettig slaapt nadat je het gekocht hebt. Nou is dat tegenwoordig steeds vaker op te los met proefslapen. Dat houdt in dat je een aantal nachten kan proefslapen op het kussen van je keuze om daarna te besluiten of er en match is tussen jou en het kussen. Waar je op moet letten om het juiste kussen uit te kiezen lichten we nu verder toe.

Kies bij hoofdkussen kopen een kussen dat zich aanpast aan jouw lijf

Een hoofdkussen mag zich aanpassen aan jouw lijf en niet andersom. Je hebt een hoofdkussen nodig dat zich aanpast aan de breedte van je nek, de omvang van je schouders en de ruimte tussen je hoofd en je nek. Daarbij is het belangrijk dat jouw wervelkolom horizontaal blijft. Dat is een ontspannen houding die voorkomt dat je klachten krijgt of wakker ligt. Het kussen moet niet te hard zijn, want dat ligt niet lekker. Een te zacht hoofdkussen is ook niet ideaal, want dat geeft niet voldoende ondersteuning. Wat voor jou precies goed is hangt af van je persoonlijke voorkeuren en is een kwestie van uitproberen.

Kijk of een kussen verschillende slaaphoudingen ondersteunt

Bij hoofdkussen kopen wil je een kussen dat zorgt voor de juiste houding bij verschillende slaapstanden. Vaak wordt er voor elke lighouding een ander kussen aangeraden, maar dat is erg onhandig als je niet de hele nacht in dezelfde houding ligt. Tegenwoordig zijn er kussens die je ruggengraat perfect ondersteunen in verschillende houdingen. Zo heb je altijd het ideale kussen dat jou een fijne nachtrust bezorgd.

Kijk bij hoofdkussen kopen naar kussens die ventileren

Waar je zeker op wilt letten is een kussen dat goed ventileert en niet broeierig wordt. Een kussen dat niet goed ventileert voelt niet prettig aan als je er op ligt. Een kussen moet zowel in de zomer als in de winter droog aanvoelen als je ligt. Daarnaast voorkomt een goed ventilerend kussen dat bacteriën en schimmels minder kans krijgen. Dat verlengt de levensduur van je kussen aanzienlijk, is hygiënisch en voorkomt allergische reacties. Materialen die goed ventileren zijn dons, koudschuim en latex.

Kies bij hoofdkussen kopen voor een kussen dat mee beweegt

Het is prettig als je hoofdkussen een beetje met je meebeweegt zonder dat je er helemaal in weg zakt. Wat je ook doet het kussen moet op elk moment voldoende steun geven. Bij hoofdkussen kopen is een kussen dat zich snel aanpast aan de contouren van je lijf het fijnste. Daarmee weet je zeker dat je wervelkolom in de juiste houding blijft zodat jij ongestoord kunt slapen. Een kussen dat een te losse vulling heeft geeft te weinig steun en maakt dat je ruggengraat in een ongezonde houding komt te liggen. Dat levert stijfheid en op de lange termijn nog veel meer klachten op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *