Tips en tricks om meer licht te creëren in huis

Wil je meer licht in huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit het artikel dat je moet lezen. We leggen namelijk de beste manieren uit om je huis op te fleuren door meer lichtinval te creëren. Een lichte kamer zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter wordt en er frisser uitziet. We gaan het hebben over verschillende lichtbronnen, het handige gebruik van raamdecoraties en het gebruik van kleur in huis! Voor meer raamdecoraties kan je ook op 123jaloezie kijken.

Lichtbronnen

Een beter licht effect kan natuurlijk gemaakt worden door meer lampen aan te schaffen. Hierdoor heb je al een extra lichtbron dan je normale plafondlamp. Het is daarnaast ook handig om de lichtbronnen op verschillende niveaus neer te zetten. Denk maar eens aan een hoge staande lamp of een tafellamp op de koelkast. Ook kan je kaarsen aanschaffen, dit soort lichtbronnen komen natuurlijker over. Kaarsen kunnen ook op verschillende niveaus branden, denk maar aan je TV meubel of je salontafel.

Jaloezieen

Om zoninval te creëren kan je ook jaloezieen aanschaffen in plaats van gordijnen. Jaloezieën zijn aantrekkelijk door hun multifunctionele functie. Ze kunnen namelijk overdag lichtdoorlatend zijn en s nachts verduisterend. Hierdoor kan je zelf kiezen wat je op het moment nodig is. Om extra sfeer te creëren in huis is het ook mogelijk om houten Jaloezie op maat te laten maken. Hierdoor komt het ook lichter en frisser over dan een hard materiaal zoals staal of aluminium.

Lichte kleuren

Een andere manier van het creëren van een lichte ruimte is het gebruik van lichte kleuren in huis. Bijvoorbeeld door de muren wit te verven of een andere lichte kleur. Daarnaast is het gebruik van lichte accessoire ook een voordeel in huis, waardoor je kamer opleeft met licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *