Slaapkamerkasten: waar moet ik op letten?

Of je nu boxsprings of slaapkamerkasten gaat kopen: het vinden van het juiste product is altijd even een dingetje. Dit heeft niet alleen te maken met het enorme aanbod op het internet dat zo ongeveer voor iedere branche geldt, maar dit heeft ook te maken met de onderlinge verschillen tussen producten. Zo herken je ook erg veel verschillen tussen slaapkamerkasten. Dit maakt het vinden van de ideale slaapkamerkast niet bepaald eenvoudig en daarom is het goed dat je hier terecht bent gekomen. Ontdek hier waar jij op moet letten als je op zoek bent naar nieuwe slaapkamerkasten!

Wat bepaal je van tevoren?

Veel mensen zijn geneigd om zich meteen te storten op alle mogelijkheden op het gebied van slaapkamerkasten als zij hiernaar op zoek zijn. Echter is dit niet altijd een even slimme aanpak. Je kunt er namelijk veel beter voor kiezen om het één en ander van tevoren te bepalen, zodat je dit in winkels minder tijd en energie kost.

Zaken als het bepalen van de juiste afmetingen, de gewilde kleuren en de vraag of er wel of geen spiegel in gemonteerd moet zijn, zijn zaken die simpelweg op voorhand bepaald kunnen worden. Ga daarom ook zeker even in je huidige slaapkamer staan en bepaal zelf of bepaal samen waar jouw of jullie nieuwe slaapkamerkasten allemaal aan moeten voldoen!

De verschillende slaapkamerkasten

Zoals je in de inleiding van dit blog kon lezen, bestaan er erg veel verschillende soorten slaapkamerkasten. Allereerst hebben we een draaideurkast. Bij een draaideurkast openen de deuren naar voren. Dit zorgt ervoor dat er genoeg ruimte is om de kast op gewenste plekken in de slaapkamer te plaatsen. Let hierbij wel op dat de deuren vaak klein en smaller zijn.

Bij een schuifdeurkast gaan de deuren compleet anders open. De deuren schuiven namelijk over elkaar. Dit betekent dus dat de deuren niet op hetzelfde moment kunt openen. Overigens zorgt dit wel voor een overvloed aan ruimte voor de kast.

Bij een zweefdeurkast is het nóg anders. In deze kast zijn de deuren opgehangen in een bovenrail, maar zijn dan vóór de kastombouw geplaatst. De uitstraling van de kast wordt hierdoor een stuk strakker en stijlvoller.

Slaapkamerkasten in je slaapkamer

Dat een slaapkamerkast in je slaapkamer komt te staan, is natuurlijk wel te verwachten. Maar het is dan wel goed om scherp te zijn op het verband tussen beide. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je boxspring overeenkomt met je slaapkamerkast. En hoe verhouden je nachtkastjes zich eigenlijk tot je nieuwe kast? Kom je er niet helemaal uit? Neem dan eens een kijkje bij een bedrijf als Slaapspecialist van der Schuit: hét bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw slaapkamer helemaal aan je wensen voldoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *