Mangohouten meubels; de nieuwste meubeltrend

Ben jij al bekend met mangohouten meubels? Deze soort meubels worden steeds populairder en kunnen zelfs een ware trend worden genoemd. Waar vroeger de meeste mensen voor een klassiek eikenhout kozen, wordt afwisseling naarmate de tijd vordert ook erg populair. Ben jij nieuwsgierig waarom men nu steeds vaker voor alternatieve materialen als mangohouten meubels kiest? Lees dan snel verder. In deze blog wordt dit namelijk helemaal uitgelegd aan jou.

Wat maakt mangohouten meubels zo populair?

Mangohouten meubels worden door steeds meer mensen in huis genomen. Maar waarom precies? Er zijn immers talloze andere soorten materialen voor meubels. Hieronder worden de grootste redenen om mangohouten meubels te kopen uitgelicht. Zo weet je straks precies waarom mangohouten meubels ook in jouw woning aanwezig zouden moeten zijn.

Het is goedkoop

De eerste reden waarom mangohouten meubels inmiddels razend populair zijn, heeft met de prijs te maken. Mangohout is namelijk relatief goedkoop. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst kost het relatief weinig tijd voordat een mangoboom groot wordt, namelijk 15 jaar. Vooral vergeleken met een eikenboom waarbij het vijftig tot honderd jaar duurt voordat hij is uitgegroeid, maak dit een gigantisch verschil.  Daardoor kost het minder om een boom te laten groeien.

Het is duurzaam

Een andere reden waarom mangohouten meubels gewild zijn, is doordat ze duurzaam zijn. Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzame producten, en mangohouten meubels vallen hier zeker onder. Dit komt door het proces van de bomen laten groeien. In tegenstelling tot het merendeel van de andere bomen hebben mangobomen meerdere doeleinden. Zo worden mango’s geteeld met deze bomen, waardoor lokale boeren ook op deze manier hun waarde hieruit halen. Na verloop van tijd kunnen er geen nieuwe mango’s meer worden gegroeid, waardoor de boeren geforceerd worden de bomen te kappen. het mangohout verkopen ze dan, zonder dat er onnodige ontbossing aan te pas gaat. Als kers op de taart is de prijs ook nog eens laag wanneer ze het hout verkopen. Dit komt omdat ze de bomen hier niet als hoofddoel voor lieten groeien. Zo kan iets duurzaam én goedkoop zijn tegelijkertijd.

Andere kleine voordelen

Tot slot zijn deze meubels populair door hun fysieke kwaliteiten. Zo kunnen deze meubels uitstekend tegen water, waardoor het hout hier niet door het minste of geringste door zal gaan rotten. Ook is het materiaal licht en flexibel. Dit maakt het ideaal voor meubelstukken die je relatief vaak moet verplaatsen. Denk dan aan een stoel of een koffietafel. Ook is het hout makkelijk om te bewerken en te onderhouden. Je kunt het zelfs een andere kleur geven als je wil. Daarnaast steun je lokale boeren in derde wereldlanden door deze meubels te kopen. Daardoor weet je zeker dat je een positieve impact achterlaat op een ander stukje van de wereld. Dit en nog veel meer andere voordelen vind je alleen bij mangohouten meubels. Ben je al enthousiast geraakt? Kies dan een leuke mangohouten meubel op Meubelbaas.nl uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *