Hoe kies je een nieuwe geschikte eettafel?

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel, maar weet je nog niet zo goed wat je wilt, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is ook lastig om een goede eettafel uit te kiezen. Want een eettafel heeft een belangrijke positie in je kamer en in je leven. Ga je voor een eiken eettafel op maat, of toch liever voor een metalen model uit de showroom? Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe eettafel gaat aanschaffen. Denk hierbij aan de vorm en grootte van de tafel en het blad, het materiaal, het onderstel en het soort stoelen die je erbij wilt. In dit artikel krijg je een aantal tips en tricks die je gaan helpen met het uitkiezen van de perfecte eettafel.

Hou rekening met de afmetingen van de tafel

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je de juiste afmetingen weet voor jou eettafel. Je moet immers wel genoeg bewegingsvrijheid hebben wanneer je aan tafel zit. Reken op  ongeveer op een ruimte van zeventig centimeter per persoon. Daarnaast moet je rekening houden met de afmetingen van het vertrek waar je de eettafel plaatst. Het is wel zo prettig als je nog om de tafel kunt lopen en gerechten kan uitserveren.

Alternatieven voor kleinere ruimtes

Heb je niet de ruimte voor een mooie grote eettafel? Geen probleem, ook voor kleinere ruimtes bestaan er hele mooie eettafels. Uitschuifbare eettafels zijn dé oplossing voor dit probleem. Zo kun je er tot 12 gasten aan kwijt! Wanneer het feest voorbij is klap je hem zo weer in. Zo kun je altijd je ruimte optimaal benutten. Een andere gezellig en ruimtebesparende optie is het gebruik van banken. Haal ze tevoorschijn als er gasten komen eten, maar berg ze op voor je dagelijkse activiteiten. Zo heb je ruimte voor jezelf, en voor je gasten. Een win-win situatie!

Houten meubels bij Nijhuis Meubels

Bij Nijhuis Meubels maken ze houten eettafels speciaal op maat. Ze verwerken al je eisen en wensen in een strak ontwerp en leveren hoge kwaliteit meubels. In de showroom hebben ze allerlei modellen staan die variëren in omvang, materiaal en afmeting. Ga eens langs om inspiratie op te doen en laat je informeren door een specialist. Ook komen ze de eettafel thuis afleveren en monteren, zodat je niet zelf in de weer hoeft met een IKEA pakket die al menig relatie kapot heeft gemaakt. Nóg een win-win situatie. Wanneer ga jij langs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *